Онлайн въпросници  помагат на ученици, родители и училищни специалисти за

...
Онлайн въпросници  помагат на ученици, родители и училищни специалисти за
Коментари Харесай

Онлайн въпросници помагат на ученици, родители и училищни специалисти за превенция на употребата на наркотици

Онлайн въпросници  оказват помощ на възпитаници, родители и учебни експерти за предварителна защита на използването на опиати и насочват подвластни към експерти в региона.

Това оповестяват от ПИЦ Ловеч. Въпросниците са в три разновидността: за възпитаници, за родители и за учители, в това число учебни психолози. Целта е да насочват младежите и техните близки към експерти по предварителна защита на психоактивни субстанции, когато това е належащо. Така всеки ще има опция да получи навременна и съответна помощ, както и консултация онлайн.

Младежи в риск от цялата страна на възраст сред 12 и 19 година ще имат пряк достъп до консултиране и ориентиране към специалисти по предварителната защита на опиати благодарение на специфичните онлайн въпросници. Всеки, който попълни въпросник, ще получи къса рекомендация или ще бъде ориентиран към консултация със експерт за спомагателна оценка и реализиране на лечебен проект при положение, че това е належащо. Това ще подкрепи предотвратяването на приложимост или на взаимозависимост към опиати.

Интерактивните онлайн принадлежности са направени от психолозите от Сдружение „ АРЗ Солидарност “ в тясно съдействие с специалисти от Национален център по публично здраве и разбори /НЦОЗА/.

Данните на Националния център по публично здраве и разбори за 2021 година демонстрират, че през лечебните заведения в страната са минали общо 1236 деца и младежи поради остри интоксикации /отравяне/, свързани с използването на опиати и/или алкохол. В 616 случая става въпрос за деца до 15 година, като 89 от тях са били признати в болница поради приложимост на опиати, 428 – поради приложимост на алкохол, а 99 – поради комбинирана приложимост на алкохол и опиати. В болница са били признати и 620 младежи на възраст сред 16 и 18 година, поради остри интоксикации, свързани с използването на психоактивни субстанции /наркотици и/или алкохол/, оповестяват от Превантивно-информационния център за битка с наркотичните субстанции към Община Ловеч.

„ Работим интензивно за по-добрата осведоменост на младите по отношение на резултатите от опиатите и алкохола. Извършваме безвъзмездни съвещания и поддръжка на младежи и техните фамилии. Сред младежите битуват доста легенди, свързани с опиатите, а родителите се усещат несигурни да беседват с децата си на тази тематика. Онлайн въпросниците са наличен инструмент, посредством който е допустимо бързото реализиране на противоположна връзка и предприемането на най-адекватните дейности, с цел да се оказва помощ дейно. “ Това разясняват от екипа на ПИЦ Ловеч.

На въпросниците ще могат да дават отговор анонимно безграничен брой хора. Те са качени на изцяло обновената страница „ Превантивно-информационен център “, която се намира на уеб страницата на Община Ловеч.

Скрининг въпросниците могат да бъдат открити ТУК
https://www.lovech.bg/bg/obshtinski-savet-po-narkotichnite-veshtestva-i-prevantivno-informatsionen-tsentar-obsnv-i-pits
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР